Головна Новини Суспільство події Українцям платитимуть за вакцинацію бустерною дозою: озвучена сума виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям платитимуть за вакцинацію бустерною дозою: озвучена сума виплати

Президент України анонсував розширення програми єПідтримка і пообіцяв виділити кожному вакцинованому українцю третьою дозою вакцини - 500 гривень

25 січня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців після засідання РНБО 24 січня, у якому пообіцяв додаткові виплати тим громадянам, які зроблять бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Усім, хто вакцинується, з бюджету доплатять ще 500 гривень, йдеться у зверненні, передає портал "Коментарі".

Українцям платитимуть за вакцинацію бустерною дозою: озвучена сума виплати

500 гривень за бустерну дозу. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців закликав громадян не ігнорувати вакцинацію і ввести бустерну дозу, яку в Україні дозволили робити усім з 6 січня цього року. 

"Стратегія бустеризації стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн. Бустеризація — це бустерна доза, третя доза. І в рамках програми єПідтримка буде додано ще 500 гривень плюс для тих громадян, які отримають третю, бустерну дозу щеплення. Але головне — здоров’я кожного з вас. Воно безцінне, а вакцинація довела свою ефективність", — сказав у зверненні Володимир Зеленський.

Нагадаємо, станом на сьогодні, 25 січня, українці вже зробили 225 868 бустерних доз вакцини від коронавірусу, і лише останню добу щеплення отримали 17 тисяч українців. Бустерну дозу найефективніше вводити через 6-9 місяців після другого щеплення. Пріоритетно в якості бустерної дози в Україні використовують вакцину Moderna або Pfizer. 

Раніше "Коментарі" писали про те, що до кінця лютого в Україні почнуть виплачувати 1000 гривень за вакцинацію неповнолітнім українцям. Підлітки зможуть оплатити цією тисячою гривень будь-які курси, гуртки, зовнішнє незалежне оцінювання та інші освітні послуги. Також цими коштами вони зможуть розрахуватись за харчування у освітніх закладах. Студентам дозволять ними оплачувати своє проживання у гуртожитках. Як і повнолітні українці, підлітки зможуть купувати книги та періодичні видання. Також Кабмін дозволить вакцинованим від коронавірусу дітям купувати за цю тисячу гривень канцелярію, шкільне приладдя та спортивні товари.

Також відучора, 24 січня, українцям, старшим за 60 років дозволили витрачати "ковідну" тисячу на ліки. Нині ж розробляється механізм того, щоб цими коштами у аптеках могли розраховуватись люди з інвалідністю. 

Читайте також: Компанія Ілона Маска готується імплантувати чіпи у людей цього року




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини