Головна Новини Суспільство події "Ковідну тисячу" отримають підлітки: на що можна буде витратити гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ковідну тисячу" отримають підлітки: на що можна буде витратити гроші

Стало відомо, на що підлітки зможуть витрачати тисячу гривень, яку їм невдовзі почнуть виплачувати за вакцинацію від коронавірусу

24 січня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

У Кабінеті міністрів України розглянули механізм виплати тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу для неповнолітніх. Нині визначено чіткий перелік послуг, які підлітки зможуть оплатити цими коштами і він буде відрізнятись від того, що пропонували дорослим українцям. Про це повідомили у Telegram-каналі "Коронавірус в регіонах", передає портал "Коментарі".

 "Ковідну тисячу" отримають підлітки: на що можна буде витратити гроші

Гроші дітям за вакцинацію. Фото з відкритих джерел

На першому етапі розширення програми єПідтримка гроші отримають підлітки у віці від 12 до 17 років. Підлітки зможуть оплатити цією тисячою гривень будь-які курси, гуртки, зовнішнє незалежне оцінювання та інші освітні послуги. Також цими коштами вони зможуть розрахуватись за харчування у освітніх закладах. Студентам дозволять ними оплачувати своє проживання у гуртожитках. Як і повнолітні українці, підлітки зможуть купувати книги та періодичні видання. Також Кабмін дозволить вакцинованим від коронавірусу дітям купувати за цю тисячу гривень канцелярію, шкільне приладдя та спортивні товари.

"У найближчих планах розвитку проекту — надати можливість отримати 1000 грн допомоги вакцинованим підліткам у віці 12-17 років", — розповів Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр України. 

Нині ще невідомо, коли саме почнуть виплачувати кошти, оскільки ймовірно триває процес узгодження цього механізму.

Нагадаємо, сьогодні, 24 січня, в Україні за "ковідну" тисячу гривень почнуть продавати ліки для українців, старших 60 років. Раніше "Коментарі" повідомляли, що придбати необхідні фармацевтичні засоби є тепер можливість в усіх аптеках та інтернет-фармацевтичних закладах як з лікарським  рецептом, так і без цього документа.

Читайте також: Комаровський розкритикував популярний народний засіб від кашлю: що з ним не так



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини