Головна Новини Суспільство події Українці по-новому будуть отримувати пенсії та допомоги з 1 вересня: що потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці по-новому будуть отримувати пенсії та допомоги з 1 вересня: що потрібно знати

Можливість адресно отримувати пенсію залишили тільки для чотирьох категорій громадян

1 вересня 2021, 10:00 comments1019
Поділіться публікацією:

Українські пенсіонери зможуть отримувати виплати або через "Укрпошту", або на банківську картку. Про це нагадують у Міністерстві соціальної політики.

Українці по-новому будуть отримувати пенсії та допомоги з 1 вересня: що потрібно знати

Пенсії в Україні, скріншот з відео

Кожен пенсіонер має право вибирати порядок здійснення виплати пенсії, а також передбачено, що пенсія виплачується щомісяця, в термін не пізніше 25 числа місяця. Пенсію видають виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, які здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків.

Примусово на карти переводити не будуть, проте можливість адресно отримувати пенсію залишили тільки для чотирьох категорій громадян:

- мають I групу інвалідності;

— за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;

— досягли 80-річного віку;

— є одержувачами державної соціальної допомоги особами, які не мають права на пенсію та допомогу по догляду.

Якщо пенсіонер вибрав отримання пенсії через пошту, то виплата пенсії продовжуватиметься здійснюватися поштою. Якщо пенсіонер вибрав банк, то виплата пенсії здійснюється через банк. Якщо пенсіонер через погану мобільності виявив бажання, щоб пенсію доставляли додому, то доставлять пенсію додому. У відомстві звернули увагу, що Пенсійний фонд України оплачує послуги з доставки пенсії.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Денис Шмигаль розповів, наскільки зросли військові пенсії та виплати учасникам бойових дій.

Нагадаємо, зволікати більше не можна: економіст розповів про єдиний вихід, інакше через 10-15 років пенсії буде платити нічим . Влада вже зараз потрібно подумати про те, щоб дати можливість українцям накопичувати свої заощадження, думаючи про старість. Але і тут є величезний ризик. Підводні камені накопичувальної пенсійної системи криються в тому, що національна валюта в Україні через деякий час може знецінитися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини