Головна Новини Суспільство події Українці підтримали петицію про одностатеві шлюби: скільки голосів зібрано
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці підтримали петицію про одностатеві шлюби: скільки голосів зібрано

Громадяни пропонують легалізувати одностатеві шлюби в Україні

11 липня 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Українка Анастасія Совенко зареєструвала електронну петицію про легалізацію на законодавчому рівні одностатевих шлюбів в Україні на початку червня. Петицію на сайті президента підписала достатня кількість українців, тож її має розглянути глава держави та надати відповідь. Зібрано 27 234 осіб, залишилося ще 55 днів для підписання.

Українці підтримали петицію про одностатеві шлюби: скільки голосів зібрано

Фото ілюстративне / Pixabay

Авторка наголосила, що люди однієї статі мають право створити сім'ю та отримати офіційний документ про це, користуватися тими ж правами, що й традиційні різностатеві сімейні пари.

За шість років ставлення українців до ЛГБТ змінилося на краще. Про це свідчать опитування в 2022 році. За шість років, з 2016-го, коли проводили попереднє опитування, кількість дружніх до ЛГБТ відповідей виросла у кілька разів. У півтора рази скоротилася кількість тих, хто взагалі негативно ставиться до ЛГБТ (з 60,4% до 38,2%), вчетверо зросла кількість тих, хто ставиться до ЛГБТ позитивно (з 3,3% до 12,8%), і у півтора рази — тих, хто ставиться до них байдуже (з 30,7% до 44,8%).

Раніше ми писали, що під час круглого столу "Нерівність у суспільстві" на тему гендерної рівності та дискримінації в суспільстві експерти і експертки, народні депутати, представники і представниці громадських організацій висловили свої думки про те, чи є в Україні гендерна рівність, чи стикаються українці з дискримінаційними висловлюваннями або упередженим ставленням.

Також ми писали, що дружина президента Олена Зеленська представила "Довідник безбар’єрності", де українці можуть переглянути правила нового етичного спілкування без ярликів і стереотипних чи образливих термінів. Про це вона написала у Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

11 липня 2022, 12:53

Мерзость!!! Это начало конца Украины

Стар

11 липня 2022, 12:42

Что бы ваших ЛГБТ всех перестреляли!!! Тупиковая ветвь эволюции!!! Содом и Гомора еврейские города, евреии также распяли Иисуса, а теперь евреи продвигают на Украине Богомерзость однополую, совсем конченные!!!

Федор

11 липня 2022, 12:07

Наконец-то. Теперь у нас с козой Машкой появилась надежда, что и мы когда-нибудь официально оформим свои отношения.

Ігор

11 липня 2022, 11:45

Індекатором демократичного, неупередженого ставлення до ЛГБТ повинна стати держслужба. Ще не один держслужбовець не насмілився зізнатись у іншій орієнтації. Це свідчить: 1. Або залякуванні на державному рівні. 2. Або дискримінації при прийомі на роботу.


Новини