Головна Новини Суспільство події Україна звернеться до суду через рішення Польщі: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна звернеться до суду через рішення Польщі: що сталося

Шмигаль назвав заборону Польщі на українське зерно "політичним популізмом" та підтвердив, що Київ звернеться до арбітражу СОТ

12 вересня 2023, 15:57
Поділіться публікацією:

Україна звернеться до арбітражу Світової організації торгівлі через те, що офіційна Варшава прийняла рішення продовжити заборону на імпорт українського зерна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Х (колишній Twitter) зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Україна звернеться до суду через рішення Польщі: що сталося

Польща та Україна. Фото: з відкритих джерел

Глава уряду зазначив, що Україна ніколи навіть у думках не мала, щоб створити додаткові проблеми польським фермерам. Більше того, підкреслив Денис Шмигаль, український народ цінує турботу з боку Польщі, дякує польському народу за підтримку.

Водночас, зазначив прем'єр-міністр, у разі порушення торговельного права на користь передвиборчого політичного популізму Україна буде змушена звернутися до арбітражу СОТ щодо компенсації збитків за порушення норм Генеральної угоди щодо тарифів та торгівлі.

Зазначимо, причиною такої заяви глави українського уряду стала відмова Польщі знімати заборону на імпорт українського зерна. Публічно про це повідомив польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький. При цьому прем'єр Польщі відразу ж попередив, що Варшава не реагуватиме на вмовляння та попередження керівних органів Євросоюзу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у другій половині серпня активізувалися розмови країн-сусідів України щодо продовження заборони на імпорт українського зерна та після 15 вересня. Тоді Угорщина звернулася з проханням до Євросоюзу продовжити заборону на внутрішні продаж українського зерна. Будапешт просив керівні органи ЄС продовжити заборону щонайменше у п'яти країнах-членах ЄС, що межують з Україною.

Також видання "Коментарі" повідомляло — США включилися в переговори: як Вашингтон намагається розширити експорт зерна з України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини