Головна Новини Суспільство події Україна висуває свою кандидатуру до Ради керуючих МАГАТЕ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна висуває свою кандидатуру до Ради керуючих МАГАТЕ

Україна продовжує курс інтеграції до європейських енергетичних ринків

28 лютого 2023, 15:25 comments3693
Поділіться публікацією:

Україна має намір запропонувати свою кандидатуру до Ради керуючих Міжнародного агентства з атомної енергетики ООН (МАГАТЕ) на 2023-2025 роки. Як проінформувала прес-служба Міністерства енергетики у Facebook, міністр енергетики Герман Галущенко взяв участь у неформальній зустрічі міністрів енергетики та транспорту ЄС, яка відбулася у Стокгольмі.

Україна висуває свою кандидатуру до Ради керуючих МАГАТЕ

МАГАТЕ. Фото: з відкритих джерел

"Міністр енергетики повідомив, що Україна висуває свою кандидатуру до Ради керуючих МАГАТЕ на 2023-2025 роки та закликав учасників засідання приєднатися до обговорення цього питання та підтримати українську заявку", — йдеться у повідомленні.

Також глава відомства зазначив, що Україна продовжує курс інтеграції до європейських енергетичних ринків, що передбачено, зокрема, проектом нової Енергетичної стратегії України до 2050 року. Відповідний документ визначає пріоритетний розвиток атомної генерації та відновлюваних джерел енергії, які допоможуть децентралізувати українську енергосистему.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у Путіна з'явилися страхи щодо розпаду РФ – як прискорити перемогу над агресором. Експерти детально розібрали ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло — самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) Олександр Лукашенко під час відвідин Китайської Народної Республіки нахвалював "мирний план" КНР, що викликав чимало питань, а також наполягав на негайних переговорах Києва та Москви без попередніх умов. Про що говорять "китайські маневри" Лукашенка? Як ситуація з китайсько-білоруським треком у російсько-українській війні може розвиватися далі? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини