Головна Новини Суспільство події Україна відновлює експорт електроенергії до ще однієї країни ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відновлює експорт електроенергії до ще однієї країни ЄС

Станом на 12 квітня 2023 року Україна здійснювала експорт електроенергії до Молдови та Польщі

15 квітня 2023, 15:17 comments2846
Поділіться публікацією:

Україна готова розпочати експорт електроенергії до Словаччини обсягом 200 МВт щогодини. Як повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго", якщо не буде жодних ексцесів, експорт поновиться вже 17 квітня 2023 року.

Україна відновлює експорт електроенергії до ще однієї країни ЄС

Експорт електроенергії. Фото: з відкритих джерел

На аукціоні з розподілу пропускної спроможності міждержавних перерізів у напрямку Словаччини на дату поставки 17 квітня було розподілено 100% доступної пропускної спроможності у цьому напрямку серед чотирьох учасників.

Дозволена ENTSO-E максимальна пропускна спроможність для експорту електроенергії до Європи зараз становить 400 МВт. "Укренерго" спільно із європейськими колегами працює над можливістю збільшення цього обсягу.

Наразі експорт електроенергії з України триває до Польщі та Молдови та здійснюється виключно за умови першочергового забезпечення українських споживачів.

7 квітня 2023 року міністр енергетики Герман Галущенко підписав розпорядчий документ, який дозволяє експортні поставки в умовах профіциту потужності, що генерує.

Повідомлялося, що європейська мережа операторів енергоринку готова ухвалити до 400 МВт української електроенергії. Експорт електроенергії працюватиме за умови забезпечення українських споживачів електроенергією та може бути припинено у разі зміни ситуації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — настав час припинити "СВО": про що говорить заклик ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ослаблення санкцій проти РФ: про що говорить заява США – як ще сильніше вдарити по агресору.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини