Головна Новини Суспільство події Україна повертається до графіків відключення світла: кому обмежать споживання вже сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна повертається до графіків відключення світла: кому обмежать споживання вже сьогодні

Уже сьогодні будуть діяти обмеження споживання для однієї групи споживачів

8 серпня 2024, 16:10 comments3103
Поділіться публікацією:

Уже сьогодні, 8 серпня, з 17:00 до 22:00 будуть застосовані обмеження споживання для промисловості та бізнесу, про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

Україна повертається до графіків відключення світла: кому обмежать споживання вже сьогодні

Відключення світла

За її повідомленням, буде задіяна одна черга графіка обмеження потужності.

Втім, все ж є втішна новина. Як повідомили в "Укренерго" сьогодні споживання населення, критичної інфраструктури та об’єктів оборонної промисловості обмежуватись не буде.

Окрім того, в "Укренерго" пояснили, чому було прийнято рішення про обмеження споживання електроенергії для бізнесу і промисловості. В компанії кажуть, що пішли на такий крок через дефіцит потужності в системі, спричинений російськими атаками, а також через високий рівень споживання електроенергії у зв’язку із підвищення температури повітря до +30С на півдні та сході країни.

В "Укренерго" закликали українців в період з 16:00 до 23:00 споживати електроенергію раціонально.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр енергетики Герман Галущенко буквально вчора звинуватив всіх тих експертів, які говорили про те, що енергосистема України уже пройшла найважчі часи, у брехні.  Окрім того, він оприлюднив результати опитування, яке були нещодавно проведене, із приводу того, як українці готуються до зими. Так от, за його інформацією, 67% українців готуються до складної зими, але лише 1% опитаних планує поїхати за кордон, щоб пережити зиму не в Україні.

Окрім того, відомо, що цього року НАЕК "Енергоатом" планує відремонтувати ще два енергоблоки АЕС для підготовки до опалювального сезону. Необхідні ремонтні роботи планують завершити до листопада.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Ukrenergo/3146

Новини