Головна Новини Суспільство події Галущенко звинуватив в брехні експертів, які прогнозують ситуацію в енергетиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Галущенко звинуватив в брехні експертів, які прогнозують ситуацію в енергетиці

Міністр енергетики повідомив, що тільки 1% українців готовий виїхати за кордон, щоб пережити зиму

7 серпня 2024, 20:08
Поділіться публікацією:

Як заявив міністр енергетики Герман Галущенко, на стан енергосистеми України сьогодні суттєво можуть вплинути виключно масштабні удари терористичної Росії по енергетиці.

Галущенко звинуватив в брехні експертів, які прогнозують ситуацію в енергетиці

Герман Галущенко

"Чи ми пройдемо без обстрілів, які завдадуть суттєвий вплив на систему — точно так. Чи можуть ці обстріли завдати суттєвий вплив — це важко передбачати. Єдине, що сьогодні може вплинути на стан — це масштабність ударів саме по енергетиці. І не сам факт удару, а вплив цього удару безпосередньо на енергосистему", — сказав міністр на прес-конференції.

При цьому він звинуватив у брехні тих експертів, які стверджують, що Україна уже пройшла найбільш складний період.

"Ті експерти, які говорять, що найгірше позаду — вони брешуть. Ті, хто каже, що нас очікує апокаліпсис — і вони брешуть. Бо не знають ні ті і ні ті. Тому що спрогнозувати наслідки ударів не може ніхто", — заявив Галущенко.

Окрім того, він оприлюднив результати опитування, яке були нещодавно проведене, із приводу того, як українці готуються до зими. Так от, за його інформацією, 67% українців готуються до складної зими, але лише 1% опитаних планує поїхати за кордон, щоб пережити зиму не в Україні.

На думку Галущенка, такі результати опитування свідчать про те, що українці вірять в енергетиків та сили ППО.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку очільника ГУР Міноборони Кирила Буданова, російські загарбники не здатні повністю знищити українську енергосистему, тому тотального блекауту і зупинки всієї країни не буде. За його словами, з початку року Росія здійснила вісім масованих атак на енергетичну інфраструктуру України. Внаслідок цього Україна втратила 9 ГВт виробничої потужності електростанцій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини