Головна Новини Суспільство події Чи зможе Росія влаштувати Україні тотальний блекаут: що кажуть у розвідці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Росія влаштувати Україні тотальний блекаут: що кажуть у розвідці

Енергетична система України має запас міцності, втім наступна зима буде складнішою, ніж минула

7 серпня 2024, 18:58
Поділіться публікацією:

Російські загарбники не здатні повністю знищити українську енергосистему, тому тотального блекауту і зупинки всієї країни не буде. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов на зустрічі з випускниками Київської школи економіки, відповідаючи на запитання щодо можливості повного знищення української енергосистеми Росією, повідомляє Forbes Україна.

Чи зможе Росія влаштувати Україні тотальний блекаут: що кажуть у розвідці

Кирило Буданов

"Чи зможе ворог повністю знищити нашу енергосистему – ні, це нереально. У нас у певних енерговузлах йде подвійне, потрійне дублювання. Зворотнє запитання: чи можемо ми знищити їхню енергетику? Ні, також не можемо", — сказав Буданов.

За його словами, з початку року Росія здійснила вісім масованих атак на енергетичну інфраструктуру України. Внаслідок цього Україна втратила 9 ГВт виробничої потужності електростанцій.

Як підкреслив Буданов, він не є прихильником СРСР, але Україна від нього успадкувала достатній запас міцності енергосистеми. Втім, за його словами, Росія може ускладнити Україні життя, що вже і зробила.

Голова ГУР підкреслив, що цієї зими українцям буде не так комфортно, як минулої зими, але тотального блекауту і зупинки всієї країни не буде.

"Наша енергосистема достатньо потужна, щоб її повністю зруйнувати", — наголосив він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Кирило Буданов також розповів про те, що перед тим, як зробити ставку на війну на виснаження у Кремлі, провели підрахунки, на скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни. У результаті дійшли висновку, що мінімум до 2033 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини