Головна Новини Суспільство події В «Енергоатомі» сказали, скільки ще повинні відремонтувати енергоблоків АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

В «Енергоатомі» сказали, скільки ще повинні відремонтувати енергоблоків АЕС

«Енергоатом» до листопада планує відремонтувати ще два енергоблоки

7 серпня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Цього року НАЕК "Енергоатом" планує відремонтувати ще два енергоблоки АЕС для підготовки до опалювального сезону. Про це на прес-конференції повідомив в.о. голови правління "Енергоатому" Петро Котін, передає Інтерфакс-Україна.

В «Енергоатомі» сказали, скільки ще повинні відремонтувати енергоблоків АЕС

Петро Котін

За словами Котіна, два енергоблоки, які потребують ремонту, мають бути готові до листопада 2024 року.

"Нам залишилося ще два енергоблоки відремонтувати цього року, які будуть в енергосистемі до листопада, і ми працюватимемо в ОЗП усіма дев'ятьма блоками, як і анонсували раніше", — розповів Котін.

Крім того, в.о. голови правління підкреслив, що "Енергоатом" зміг скоротити тривалість ремонтних робіт більш ніж на 40 днів, що дозволило швидше повернути блоки в мережу.

При цьому відзначається, що після окупації Запорізької АЕС російськими військами, "Енергоатом" управляє Рівненською, Хмельницькою та Південноукраїнською АЕС, сумарна потужність яких складає 7,8 ГВт.

Також зазначається, що ремонт одного з енергоблоків, не враховуючи двох запланованих на цей рік, ймовірно, перенесуть на 2025 рік.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр енергетики Герман Галущенко звинуватив в брехні експертів, які говорять про те, що Україна уже пройшла найважчий період. За його словами, такі прогнози ніхто не може робити, адже все залежить від дій Росії і від того, чи вона і надалі буде нищити енергообєкти в Україні.

Окрім того, міністр оприлюднив результати опитування, яке були нещодавно проведене, із приводу того, як українці готуються до зими. Так от, за його інформацією, 67% українців готуються до складної зими, але лише 1% опитаних планує поїхати за кордон, щоб пережити зиму не в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини