Головна Новини Суспільство події Україна може стати "жовтою": коли збереться комісія ТЕБ і НС
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може стати "жовтою": коли збереться комісія ТЕБ і НС

Адаптивний карантин продовжено до кінця 2021 року

20 вересня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Державна комісія ТЕБ та НС збереться на засідання 21 вересня для розгляду ситуації з рівнем захворюваності на коронавірус в Україні. Адаптивний карантин продовжено до кінця 2021 року рішенням Каміну. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів.

Україна може стати "жовтою": коли збереться комісія ТЕБ і НС

Україна на межі переходу в "жовту" зону карантину, фото з открітіх джерел

На засіданні мають розглянути вірогідність встановлення "жовтої" зони в усіх областях України з 22 вересня. Причина встановлення нових карантинних обмежень — зростання рівня захворюваності на COVID-19 по свій території держави.

За даними Міністерства охорони здоров’я, протягом тижня стало більше нових випадків коронавірусної хвороби на 68%. Українців за тиждень госпіталізували в половину більше, ніж на початку вересня (51%).

За словами міністра Віктора Ляшка, поки що ситуація в лікарнях контрольована. В областях реанімаційні ліжка заповнені на 33%. Хворих, які потребують кисневої терапії, наразі всього 19% від кількості госпіталізованих.

Станом на 20 вересня  зафіксовано 2 265 нових випадків COVID-19. Зокрема, захворіли 275 дітей та 22 медпрацівники.

Втім, правила "жовтої" зони поширюватимуться не на всі заклади. Адаптивний карантин з послабленими обмеженнями буде діяти там, де персонал провакцинований.

Як повідомляв портал "Коментарі", нові правила карантину введуть в Україні. На думку заступника голови правління Всеукраїнського лікарського товариства Костянтина Надутого, суть урядової постанови зводиться до того, що бізнес буде зобов'язаний демонструвати вакцинальну лояльність через звіти та облік через інформаційні системи.

Також ми писали, що в Україні встановлять камери для контролю за дотриманням карантину. Будуть встановлені спеціальні камери в торгових центрах на рівні областей країни, які дозволять побачити, скільки людей не використовують маски, або не дотримуються соціальної дистанції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини