Головна Новини Суспільство події Україна готується пройти зиму без відключень світла: у Міненерго назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готується пройти зиму без відключень світла: у Міненерго назвали умову

Міністр енергетики України Герман Галущенко пояснив, що все залежатиме від того, чи вдасться агресору вразити найважливіші об'єкти енергосистеми України чи ні

28 серпня 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Україна розраховує пройти зиму без відключення світла, для цього є необхідні ресурси. Але такий сценарій можна буде реалізувати лише, якщо росіяни не завдаватимуть ударів по об'єктах енергосистеми. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, інформує прес-служба Кабінету міністрів України.

Україна готується пройти зиму без відключень світла: у Міненерго назвали умову

Відключення світла. Фото: з відкритих джерел

"Енергосистема буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для проходження зимового опалювального сезону без відключень електроенергії. Але не виключені наслідки ворожих терористичних атак. Мета ворога — досягти блекауту в Україні. Минулої зими ми багато чому навчилися з точки зору утримання енергосистеми можуть бути модифіковані", – висловився Галущенко.

Міністр уточнив, що важливо, щоб вдалося уникнути нових серйозних пошкоджень через обстріл. Якщо таких не буде, відключення світла вводити не мають наміру.

"Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер", — прокоментував міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадим Скібіцький попередив, що росіяни можуть спробувати знову залишити українців без світла та тепла в зимову пору року, атакуючи об'єкти енергетичної системи. У Кабміні наголошують на важливості децентралізації, мобільності генерації. Які важливі кроки для захисту нашої енергосистеми з урахуванням викликів минулого осінньо-зимового періоду вже зроблено? Що ще слід зробити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як допомогти українцям пережити опалювальний сезон – чи загрожує Україні новий блекаут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини