Головна Новини Суспільство події Україна готується до складної зими: у Нафтогазі суттєво збільшили щоденний видобуток газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готується до складної зими: у Нафтогазі суттєво збільшили щоденний видобуток газу

"Нафтогаз" запустив дві газові свердловини загальною потужністю 430 тисяч кубометрів на добу

15 серпня 2023, 18:00
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", "Нафтогаз України" повідомив, що запустив дві газові свердловини. Це в рази збільшить щоденний видобуток та допоможе у підготовці до майбутньої зими.

Україна готується до складної зими: у Нафтогазі суттєво збільшили щоденний видобуток газу

Видобування газу. Фото: з відкритих джерел

"Ще дві високодебітні свердловини з сумарним видобутком понад 430 тисяч кубометрів газу на добу ввели в експлуатацію фахівці "Укргазвидобування", — йдеться у повідомленні.

Додаткові об'єми газовидобутку допоможуть швидше закачати блакитне паливо у сховища, що особливо актуально напередодні прийдешньої зими, що обіцяє бути складною для українців.

Крім того, Україна суттєво зекономить гроші, які могли б піти на покупку додаткових обсягів газу з-за кордону. Поточні ціни на газовому хабі TTF у Нідерландах становлять 384 євро за тисячу кубометрів блакитного палива. Так, 430 тисяч кубометрів — це зекономлені у перспективі 166 тисяч євро на день. На місяць — близько 5 мільйонів євро, якщо ціни не будуть змінюватися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадим Скібіцький попередив, що росіяни можуть спробувати знову залишити українців без світла та тепла в зимову пору року, атакуючи об'єкти енергетичної системи. У Кабміні наголошують на важливості децентралізації, мобільності генерації. Які важливі кроки для захисту нашої енергосистеми з урахуванням викликів минулого осінньо-зимового періоду вже зроблено? Що ще слід зробити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи дійсно опалювальний сезон 2023-24 буде складнішим за попередній – що важливо врахувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини