Головна Новини Суспільство події Ухвалено рішення про зернову угоду: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ухвалено рішення про зернову угоду: деталі

Україна разом з партнерами з ООН, Туреччини змогли домовитись з РФ, щоб продовжити дію зернової ініціативи.

18 березня 2023, 17:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Зернова угода, яка дозволяла попри російську агресію експортувати українські продукти на світові ринки мала закінчитись 18 березня. Після тривалих переговорів стало відомо, що зернову угоду продовжили ще на 120 днів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Ухвалено рішення про зернову угоду: деталі

Зернова угода продовжена на 120 днів. Фото з відкритих джерел

Україна, ООН, Туреччина домовлялись з Росією про продовження зернової ініціативи, яка добігала до свого закінчення 18 березня. Російська Федерація пропонувала термін продовження 60 днів, а також врахувати свої інтереси, про які детально не повідомляла. Україна ж заявляла, що хоче продовжити угоду на довший період часу, щоб фермери мали гарантії у реалізації врожаю. Окрім того, українські дипломати критикували російські групи, які здійснюють перевірку кораблів у збільшені часу на огляд суден, що спричинило великі черги в морі.

Першим про продовження угоди оголоси турецький президент Реджеп Ердоган.

"Угода щодо зернового коридору мала закінчитися сьогодні. У результаті наших переговорів з двома сторонами ми добилися продовження цієї угоди", – сказав Ердоган, проте без якихось деталей.

Одразу після нього міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що зернова угода продовжена на 120 днів та подякував ООН, Ердогану та міністру Хулусі Акару за дотримання домовленостей. Також Кубраков нагадав, що завдяки зерновій ініціативі Україна реалізувала 25 млн тонн зерна. Проте Росія заявляє, що зернова угода буде продовжена на 60 днів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи піде Україна на поступки для Росії, щоб продовжити зернову угоду.

Також "Коментарі" писали, що у Болгарії фермери виступили проти імпорту зерна з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини