Головна Новини Суспільство події У Зеленського зобов'яжуть вчити ще одну мову: кого торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського зобов'яжуть вчити ще одну мову: кого торкнеться

Президент вніс до Верховної Ради законопроект, який проголошує англійську мовою міжнародного спілкування

28 червня 2023, 20:58 comments1957
Поділіться публікацією:

Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, який офіційно визначає статус англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Якщо законопроект буде схвалений, англійською мають володіти держслужбовці категорії "А", частково категорії "Б" і "В", а саме — голови місцевих адміністрацій, офіцери, поліцейські та прокурори. Про це повідомляють "Коментарі".

У Зеленського зобов'яжуть вчити ще одну мову: кого торкнеться

Англійська мова - одна з найпопулярніших у світі

Обов'язково англійську мову мають знати голови ОДА, їх перші заступники та заступники, офіцери, перелік, яких встановлюється Кабміном. Знання інгліш будуть вимагати у поліцейских середньої та вищої ланки, керівників цивільного захисту, податківців, митників, керівників держпідприємств.

Окрім цього, інформаційні матеріали про культурні заходи в державних та комунальних підприємствах будуть дублюватись англійською мовою.

"Трансформація статусу англійської мови в Україні — це необхідність і стратегічний крок до повноцінного членства нашої держави в ЄС, адже знання англійської мови — ключова компетенція в умовах глобалізаційних змін", — говориться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, що раніше про необхідність прийняття англійської мови другою державною говорив секретар РНБО Олексій Данилов, а згодом за її особливий статус виступав голова уряду Денис Шмигаль.

Англійська є однією з найпоширеніших мов у світі. Після здобуття незалежності британськими колоніями англійська мова залишилася або рідною мовою більшості населення США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, або однією з офіційних мов Індії, Нігерії. Вона є рідною для близько 335 млн осіб (2003 рік), третьою рідною мовою у світі після китайської та іспанської, людей, які розмовляють нею (включаючи тих, для кого вона є другою мовою), — понад 1,3 млрд осіб (2007). Вона також одна з шести офіційних та робочих мов ООН. Англійська мова є офіційною у 58 країнах. 

Тим часом, у Канаді обмежили використання англійської мови.

РПЦ запропонувала вивчати в школах вимерлу мову

А в Росії хочуть скасувати англійську мову, тому що вона "мертва".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

28 червня 2023, 22:40

Как бы еще лизнуть. Хорошо, что клоун ивритом не владеет. Сложно было бы на склоне лет за 6-кой фашистской угнаться.


Новини