Головна Новини Суспільство події У Зеленського висловилися про блокування Telegram: з яким «злом» боротимуться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського висловилися про блокування Telegram: з яким «злом» боротимуться

В Офісі президента хочуть, щоб телеграм-канали з великими аудиторіями працювали в рамках закону про медіа

26 лютого 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Влада розглядає телеграм, як інструмент, і доки він працює в Україні, потрібно, щоб канали з великими аудиторіями працювали в рамках закону про медіа. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Детектору медіа" зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського висловилися про блокування Telegram: з яким «злом» боротимуться

Телеграм. Фото: з відкритих джерел

На Банковій називають телеграм – інструментом і, якщо будуть технічні рішення, що забороняють використання телеграм, його не використовуватимуть. Але поки що він є.

"Звичайно, ми хочемо, щоб відповідні телеграм-канали виглядали як медіа, тобто щоб було зрозуміло, хто власники, хто редакція, і так далі – і будемо в цьому напрямку просуватися. Але якщо у них 2,5 чи 3 мільйони передплатників, це люди, які це читають!", — заявив Подоляк.

Радник глави ОП назвав анонімні телеграм-канали, що публікують компромат, "злом".

"Я вважаю, що анонімні телеграм-канали, що публікують компромат, – це зло. Але якщо телеграм-канал йде до створення редакції, відкритості тощо, він може бути медіа", – висловився Михайло Подоляк.

Він також вважає, що держава має використовувати доступні інструменти, щоб з'ясувати, хто веде анонімні телеграм-канали, які публікують компромат.

Варто зазначити, питання про можливу заборону Telegram порушується вже не вперше. Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявляв, що анонімність та відсутність будь-якої відповідальності у Telegram допомагає поширювати російські пропагандистські меседжі. Тому влада вважає, що варто працювати над деанонімізацією діяльності Telegram-каналів в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яким ЗМІ довіряють українці: чому влада натякає на заборону Telegram.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

26 лютого 2024, 18:01

Харя Кришны, ага, где-то уже видел такое. Это было бы даже смешно , если б не было грустно. Рвемся в европу, но почему-то делаем все как на болотах.

Харя Кришны

26 лютого 2024, 16:52

Єдиний помийний марафон - у Телеграм. Хто не єдиний, того банити. Шось мені це нагадує. А, партія така є на болотах: Єдине болото. Правильним шляхом кульгаєте, товариші комедіанти. Треба ще, щоб Гімн зранку виконував на роялі президент, так як він вміє.

Ігор

26 лютого 2024, 16:03

Чому ми ще не перемогли? То от чому ми ще не перемогли!


Новини