Головна Новини Суспільство події У Зеленського розповіли про основні теми обговорень на Саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли про основні теми обговорень на Саміті миру

Продовольча безпека та повернення в Україну дітей будуть основними темами на Саміті миру.

6 червня 2024, 10:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Основними темами на Саміті миру у Швейцарії стане продовольча безпека та повернення в Україну дітей, які викрала Росія та утримує їх на своїй території. Про це розповів радник керівника Офісу президента та секретар санкційної групи Єрмака-Макфола Владислав Власюк.

У Зеленського розповіли про основні теми обговорень на Саміті миру

У Швейцарії відбудеться Саміт миру. Фото з відкритих джерел

Під час щорічного "Саміту Свободи США-Україна", що проходить у Вашингтоні, Владислав Власюк розповів про найважливіші теми обговорень на Саміті миру.

"Він буде зосереджений на таких темах, як повернення дітей в Україну, безпека харчових продуктів, ті речі, які будуть об’єднувати якомога більшу кількість країн", — сказав Власюк.

Радник керівника Офісу президента також вказав, що результатом роботи Саміту миру у Швейцарії стане "формула миру, особливо з точки зору забезпечення продовольчої безпеки". За словами Власюка, Росія – це єдина країна, яку слід звинувачувати в порушенні продовольчої безпеки. 

"Ми вже поставили десятки поставок зерна, олії до Африканських країн, Ємену… Ми не залишаємо африканські країни наодинці зі своєю проблемою, але Росія створює цю проблему", — наголосив Власюк.

Нагадаємо, що Саміт миру пройде у Швейцарії 15-16 червня. На нього запросили понад 160 країн, з яких понад 100 підтвердили свою присутність на мирному саміті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швейцарія за кілька днів до Саміту миру прийняла несподіване рішення щодо України та відмовилась схвалити пакет допомоги.

Також "Коментарі" писали про важливу країну, яка відмовилась їхати на мирний саміт до Швейцарії. Це пояснили відсутністю там Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини