Головна Новини Суспільство події У Зеленського прокоментували відступ Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського прокоментували відступ Пригожина

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк про домовленість Лукашенка, Путіна та Пригожина

24 червня 2023, 22:58 comments3408
Поділіться публікацією:

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин своїм заколотом обнулив авторитет Путіна. Таку думку висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у своєму акаунті у Твіттері. Про це повідомляють "Коментарі".

У Зеленського прокоментували відступ Пригожина

Михайло Подоляк

"Феноменальний вибір Пригожина, — написав Михайло Подоляк. — Ви майже звели Путіна нанівець, взяли під контроль центральну владу, дійшли до Москви і раптом... відступаєте. Тому що один дуже конкретний посередник із сумнівною репутацією (#Лукашенко) пообіцяв гарантії безпеки від людини (#Путін), яка вранці наказала вас знищити. І через страх, який путінська еліта зазнала за останні 24 години, цей наказ точно буде виконано. Хоча й не без користі: #Пригожин принизив Путіна/державу і показав, що монополії на насильство більше немає..." .

Нагадаємо, що раніше глава Білорусі Олександр Лукашенко, який упродовж дня вів переговори з Євгеном Пригожиним, умовив його зупинитися на підступах до Москви. Як повідомляє прес-служба Лукашенка, Пригожин прийняв пропозицію глави Білорусі про "зупинку руху озброєних осіб компанії Вагнер на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги". Білоруські чиновники повідомляють, що на даний момент "на столі абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК Вагнер".

Пригожин підтвердив цю інформацію, заявивши, що вагнерівці повертаються до польових таборів.

"Тому, розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролита російська кров з однієї зі сторін, ми розвертаємо свої колони і йдемо у зворотному напрямку до польових таборів згідно з планом", — заявив Пригожин.

Тим часом, Україна заявила про потужний наступ ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини