Головна Новини Суспільство події У Зеленського оцінили візит Сі Цзіньпіна до США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського оцінили візит Сі Цзіньпіна до США

Михайло Подоляк вважає, що зустріч лідерів США та Китаю є чудовим сигналом світу

16 листопада 2023, 17:45
Поділіться публікацією:

В Україні оцінюють підсумки візиту лідера КНР Сі Цзіньпіна до США з обережним оптимізмом. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у своєму Telegram-каналі зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського оцінили візит Сі Цзіньпіна до США

Михайло Подоляк. Фото з відкритих джерел

Радник зазначив, що зустріч лідерів США та Китаю – Джо Байдена та Сі Цзіньпіна – це позитивний сигнал усьому світу: діалог замість конфронтації, новий глобальний порядок, обов'язковість правил, стабільність і передбачуваність.

На думку Подоляка, ця зустріч двох лідерів також стала найкращою демонстрацією того, хто сьогодні реально впливає на події у світі. Росії більше немає у списку країн, від позиції яких залежить багато процесів у світі. Сьогодні Росія майже втратила свою суб'єктність. Все через те, що Москва робить ставку на хаос, руйнацію, підтримку насильства як інструмент зовнішньої політики. Через це Кремль має огидну репутацію, про яку не можна забруднитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у КНР різко відреагували на заяву Байдена, який назвав Сі Цзіньпіна диктатором.

Також видання "Коментарі" повідомляло – 15 листопада, на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Сан-Франциско відбулася зустріч президента США Джо Байдена та голови Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна. На думку Байдена, зустріч виявилася "конструктивною та продуктивною", а відносини між Вашингтоном та Пекіном можна охарактеризувати як конкурентні. Він вважає, що сторони досягли реального прогресу, зазначивши, що на зустрічі порушувалося й питання війни Росії проти України. Сі Цзіньпін висловив упевненість у "світлом майбутньому" китайсько-американських відносин, а також заявив про відсутність планів військових дій Китаю проти Тайваню в найближчі роки. Які висновки можна зробити на даний момент виходячи з доступної інформації? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/M_Podolyak/203

Новини