Головна Новини Суспільство події У засновників "Партії Шарія" провели обшуки: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У засновників "Партії Шарія" провели обшуки: що відомо

Обшуки провели в Київській області та у Вінниці через розповсюдження агітаційних матеріалів антиконституційного характеру

8 червня 2021, 15:46
Поділіться публікацією:

В Київській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) провели обшуки у засновників громадської організації "Партія Шарія". Спецслужба також перевірила типографію у Вінниці, де діячі друкували агітаційні матеріали. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

У засновників "Партії Шарія" провели обшуки: що відомо

Вилучена печатка. Фото: СБУ

Засновників "Партії Шарія" перевіряли через причетність до розповсюдження в Київській області агітаційних матеріалів антиконституційного характеру, зазначили в СБУ. Обшуки провели за адресами проживання двох фігурантів справи — у Києві та в Бучанському районі Київської області. У представників "Партії Шарія" вилучили комп’ютери, мобільні термінали, печатку та платіжні карти.

Обшуки також провели у типографії у Вінниці, де друкували агітаційні матеріали. Слідство триває рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток та штампів) Кримінального кодексу України.

Раніше Печерський районний суд Києва наклав арешт на віллу в Іспанії та банківські рахунки блогера Анатолія Шарія й надав тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а також до кредитної історії та всіх банківських операцій Шарія. 

Експерти розповіли порталу "Коментарі", як можуть розвиватися події навколо Анатолія Шарія та чим це може обернутися.

Нагадаємо, колишній заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягуней розповів, як скандальний блогер Анатолій Шарій працював на російську пропаганду в Україні. Генерал наголосив, що інформація, яку поширював Шарій, завдавала шкоди Україні.

Він зазначив, що блогер розпалював ненависть в українському суспільстві й намагався його розколоти, а подібні дії не менш небезпечні, аніж державна зрада.

Скандально відома політична сила "Партія Шарія" може виявитися в Україні під забороною. Саме цього вимагають юристи Міністерства юстиції в Окружному адміністративному суді Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

искра

9 червня 2021, 23:38

когда гововорят ,то что есть.Это зрада и посягательство на государственные устои?Но Правда пробьёт дорогу

Токарев

9 червня 2021, 12:52

А кроме общих фраз и шаблонов "скандальный, про кремлёвский и т.п." что предъявляете ???

Ираида

9 червня 2021, 07:07

Ігор, не кукарекай!

Ираида

9 червня 2021, 07:06

Дан, Такого маразма не было ни при одном президенте. Слава Иосифа Виссарионовича не даёт зелебобику спать по ночам. :)

Ираида

9 червня 2021, 07:05

Та вы шо?! И какая литература? Роман "Зелёная плесень"? Книжка для детей "Как Зелебобик за шариком гонялся"? Стихотворение "Коси коса, пока роса"? Свят, свят, свят! Какой ужас!!!

Дан

8 червня 2021, 19:57

Критика Шарием действующего президента и его правительства признана, как "антигосударственная деятельность" - такого маразма не было даже при Януковиче! То есть любое альтернативное политическое мнение есть "антиконституционное" по своей сути! У нас, что? Уже начался возврат в СССР 1937 года?

Ігор

8 червня 2021, 17:47

Иван, з такими тупорилими істотами як ти Україна ніколи не буде нормальою державою.

Ігор

8 червня 2021, 17:45

прокремльовського п1туха давно треба на зону.

Иван

8 червня 2021, 16:06

Значит Шарий все делает правильно


Новини