Головна Новини Суспільство події У ВР планують прийняти закон щодо подачі води в Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР планують прийняти закон щодо подачі води в Крим

Депутати хочуть заборонити постачання води до Криму на законодавчому рівні

30 квітня 2021, 13:04
Поділіться публікацією:

23 народних депутати внесли до Верховної Ради України законопроект, який забороняє постачання питної води на територію тимчасово окупованого Криму. Про це йдеться на сайті ВР.

У ВР планують прийняти закон щодо подачі води в Крим

Вода в Крим - фото з відкритих джерел

Документ зареєстровано 23 квітня за подання депутатів від "Голосу", "Європейської Солідарності" та групи "Довіра". Народні обранці мають на меті внести зміни до закону про здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України і доповнити його новими нормами.

Зокрема, пропонується припинити поставки та забір води з водних об'єктів України з метою подальшої поставки на територію ВЕЗ "Крим". За задумкою депутатів, таке обмеження має діяти до повного завершення режиму тимчасової окупації території півострову.

Нагадаємо, що у квітні 2021 року Російська окупаційна адміністрація в Криму провела проектні роботи для розвідки джерел прісної води під дном Азовського моря. Проте якість цієї води поки не відома, а результати її дослідження обнародують лише в червні.

Нагадаємо, що до 2014 року основним джерелом подачі води до Криму був Північно-Кримський канал, а забір води здійснювався з Каховського водосховища. Нещодавно, 25 квітня, колишній прем'єр-міністр АР Крим, глава Консультативної ради у справах війни при президенті України та радник голови Офісу президента України Сергій Куніцин, за даними деяких ЗМІ, мало не у відкриту агітував за подачу води до Криму, пропонуючи націоналізувати Північно-Кримський канал, по якому до 2014 року здійснювалося водопостачання Криму з материкової частини України. Він також називав питання подачі води до Криму — джокером в рукаві Києва.

Також стало відомо, що понад 119 га заповідної зони пам'ятки природи півострова Меганом в Криму позбавили охоронного статусу та без торгів віддали під забудову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини