Головна Новини Суспільство події Кремль знайшов потенційне джерело прісної води для окупованого Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль знайшов потенційне джерело прісної води для окупованого Криму

Окупанти планують знайти питну воду для кримчан під дном Азовського моря

27 квітня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Російська окупаційна адміністрація в Криму провела проектні роботи для розвідки джерел прісної води під дном Азовського моря. Про це заявив віце-прем'єр Росії Марат Хуснуллін.

Кремль знайшов потенційне джерело прісної води для окупованого Криму

Азовське море - фото: Дмитро Чичера

За його словами, під шлейфом Азовського моря можуть знаходитись зони прарусел Дону, річки Кубань та значні об'єми питної води. Буріння перших свердловин окупаційна влада планує провести у квітні 2021 року. 

Проте так званий глава Криму Сергій Аксьонов повідомив, що якість цієї води поки не відома, а результати її дослідження стануть відомими лише в червні.

Нагадаємо, що до 2014 року основним джерелом подачі води до Криму був Північно-Кримський канал із забором води з Каховського водосховища. А нещодавно, 25 квітня, колишній прем'єр-міністр АР Крим, глава Консультативної ради у справах війни при президенті України, радник голови Офісу президента України Сергій Куніцин, за даними деяких ЗМІ мало не у відкриту агітував за подачу води до Криму, пропонуючи націоналізувати Північно-Кримський канал, по якому до 2014 року здійснювалося водопостачання Криму з материкової частини України. Він також називав питання подачі води до Криму — джокером в рукаві Києва.

Також стало відомо, що понад 119 га заповідної зони пам'ятки природи півострова Меганом в Криму позбавили охоронного статусу та без торгів віддали під забудову.

Раніше "Коментарі" повідомляли, яким чином Україна може відповісти на раптову атаку Росії з боку Кримського півострова. В уряді вважають, що армії РФ знадобиться куди більше бійців, ніж вона має зараз. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини