Головна Новини Суспільство події У ВООЗ назвали найбільше стихійне лихо за сторіччя
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ назвали найбільше стихійне лихо за сторіччя

Внаслідок землетрусів у центральній частині Туреччини та північному заході Сирії загинули понад 36 тисяч людей

15 лютого 2023, 08:20 comments10169
Поділіться публікацією:

Землетруси в Туреччині та Сирії стали найсильнішим стихійним лихом у регіоні за останні 100 років. Про це заявив Ганс Клюге, регіональний директор ВООЗ у Європі, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Politico".

У ВООЗ назвали найбільше стихійне лихо за сторіччя

Ганс Клюге. Фото: з відкритих джерел

"Потужні землетруси, які обрушилися на центральну частину Туреччини та північний захід Сирії трохи більше тижня тому, стали найсильнішим стихійним лихом у регіоні за останнє століття", — заявив Клюге.

За його словами, експерти ВООЗ все ще продовжують вивчати масштаби події. Внаслідок землетрусів у регіоні загинуло понад 36 тисяч осіб, також щонайменше 26 млн осіб в обох країнах потребують гуманітарної допомоги.

"Я очікую, що найближчими днями це число збільшиться як мінімум удвічі, оскільки ми отримаємо більш точну оцінку масштабів цієї кризи та нові потреби", — додав директор ВООЗ.

За даними турецької влади, близько 80 тисяч людей перебувають у лікарнях, що створює величезне навантаження на систему охорони здоров'я, яке найбільше постраждала від стихійного лиха.

"Ми ініціювали найбільше розгортання бригад невідкладної медичної допомоги в Європейському регіоні ВООЗ за всю нашу 75-річну історію. Їхня мета — підтримати пошкоджені медичні установи", — додав Клюге.

Нагадаємо, вранці 6 лютого Туреччину та Сирію вразили потужні землетруси. Внаслідок підземних поштовхів зруйновано багато будинків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ може бути під сумнівом: на Заході стурбовані утриманням Бахмута.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у вівторок, 14 лютого, відбулося дев'яте засідання міністрів оборони країн НАТО та партнерів у форматі "Рамштайн". "Літакове питання" поки що просувається не так скоро, як нам би хотілося. Але є певні зрушення з інших позицій. Які очікування справдилися, які ні? Що могло залишитися за лаштунками? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини