Головна Новини Суспільство події У Вірменії розповіли, чи вдалося погодити з Азербайджаном мирний договір
commentss НОВИНИ Всі новини

У Вірменії розповіли, чи вдалося погодити з Азербайджаном мирний договір

Вірменія підтвердила, що узгодила з Азербайджаном головні засади мирного договору

18 листопада 2023, 14:45
Поділіться публікацією:

Вірменія погодила з Азербайджаном основні пункти мирного договору. Але переговорний процес усе ще триває. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в Єревані зробив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, пише "MAMUL".

У Вірменії розповіли, чи вдалося погодити з Азербайджаном мирний договір

Нікол Пашинян. Фото: з відкритих джерел

"У нас є як хороші, так і погані новини. Хороша новина полягає в тому, що основних засад світу було досягнуто", — зазначив глава уряду Вірменії.

На думку прем'єра, погана новина полягає в тому, що Вірменія та Азербайджан досі "розмовляють різними дипломатичними мовами і часто не розуміють один одного".

"Звичайно, на це є і об'єктивні причини: тривалий конфлікт з певним історичним контекстом, тисячі жертв, чиїм родичам важко дивитися в очі, десятки ув'язнених, чиї сім'ї не мають відповідей на запитання, десятиліттями панує атмосфера ненависті і підозри, що під конструктивними заявлено недобрі наміри", — додав Пашинян.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Вірменія готова вийти з ОДКБ: Пашинян дав пряму відповідь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після того, як внаслідок стрімкої операції азербайджанської армії самопроголошена вірменська республіка Арцах у Нагірному Карабаху та її збройні формування саморозпускаються, розгорнулася ситуація у самій Вірменії. Опозиція заявила, що має намір "паралізувати" всю країну, якщо прем'єр Нікола Пашинян не піде у відставку. Як ситуація у регіоні може розвиватися далі? Як те, що відбувається, може позначитися на російсько-українській війні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини