Головна Новини Суспільство події У Верховній Раді назвали суму, яка потрібна для відновлення енергосистеми
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді назвали суму, яка потрібна для відновлення енергосистеми

Загальні збитки, завдані енергосистемі України ударами російських ракет і дронів, оцінюються в мільярди доларів

20 квітня 2023, 17:05 comments1964
Поділіться публікацією:

Україні потрібно понад 1 мільярд доларів на термінове відновлення енергосистеми до зими. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус.

У Верховній Раді назвали суму, яка потрібна для відновлення енергосистеми

Енергомережі України. Фото: з відкритих джерел

"До наступної зими, не кажучи вже про якийсь подальший розвиток, нам потрібно понад 1 мільярд доларів на термінове відновлення енергосистеми. Ну, це мінімум 40 мільярдів гривень", — зазначив Андрій Герус.

Голова профільного комітету додав, що збитки, завдані енергосистемі України ударами російських ракет і дронів, оцінюються в мільярди доларів.

Зазначимо, до компанії "Укренерго" повідомили, що російський агресор випустив з жовтня минулого року 1200 ракет та дронів по ключових об'єктах енергетичної інфраструктури нашої країни. На жаль, понад 250 ракет і дронів потрапили в цілі, пошкодивши близько 43% об'єктів магістральних мереж (близько 80% з них уже повернуто до роботи). Ушкодження тією чи іншою мірою отримали всі українські теплові та гідроелектростанції. Про що говорять дані? Які основні потреби у підготовці до нового опалювального сезону? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російські загарбницькі війська протягом доби вдарили по Україні 26 дронами-камікадзе типу "Шахед-136". Генштаб ЗСУ повідомив, що 21 із них збито силами української ППО. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що збільшенням атак за допомогою "Шахедів" росіяни намагаються компенсувати нестачу точних ракет . Чи є панацея від атак дронів та взагалі дистанційних ударів з боку окупантів? Як змінилася тактика росіян у цьому сенсі? Що можемо протиставити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини