Головна Новини Суспільство події У Тристоронній контактній групі заговорили про оптимізм: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тристоронній контактній групі заговорили про оптимізм: що це означає

Українська делегація зазначила, що є вірогідність забезпечити деескалацію ситуації на Донбасі

23 грудня 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

На засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 22 грудня учасники досягли порозуміння щодо введення режиму тиші на Донбасі. Українські представники зазначили, що можна говорити про стриманий оптимізм щодо можливої деескалації ситуації. Про це повідомили на офіційному каналі Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі.

У Тристоронній контактній групі заговорили про оптимізм: що це означає

Донецька область, фото з відкритих джерел

За словами в. о. першого заступника глави делегації України в ТКГ Андрія Костіна, є можливість забезпечити режим припинення вогню на Сході перед новорічними святами. Костін зазначив що інша сторона готова теж до такого кроку.

Якщо вдасться досягнути режиму припинення вогню, то є ймовірність відновити роботу контрольно-пропускних пунктів, домовитися про обмін полоненими та виконання інших домовленостей.

"Українська сторона також продовжує працювати в усіх доступних форматах для звільнення утримуваних осіб, відкриття КПВВ, забезпечення реалізації інших домовленостей в інтересах усіх українців по обидва боки лінії дотику", — йдеться в тексті.

Як повідомляв портал "Коментарі", Андрій Єрмак наголосив, що Україна перебуває в дуже сильній позиції, коментуючи питання мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Наразі ведуються перемовини з кількома країнами, що можуть посприяти розблокуванню роботи ТКГ.

Раніше ми писали, що нардеп запропонував покращити умови для військових і населення на Донбасі. Замість лінії розмежування треба зробити демілітаризовану зону. В цій зоні громадяни будуть захищені від стихійного поновлення бойових дій.

Брюссельський журналіст відвідав лінію розмежування та запитав у військових, що вони думають про можливий наступ Росії. Як пише в репортажі Герсенхорн, солдати мало цікавляться політикою, але якщо Росія вторгнеться, вони сказали, що змусять її заплатити високу ціну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини