Головна Новини Суспільство події Окопна війна — це не нормально: нардеп запропонував, як покращити умови на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Окопна війна — це не нормально: нардеп запропонував, як покращити умови на Донбасі

Нардеп Сергій Рахманін запропонував, як покращити умови життя на Донбасі

10 грудня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Депутат Сергій Рахманін в ефірі "Гончаренко рулить" пояснив, що треба робити з підконтрольними Україні територіями Донбасу й як там покращити умови для мирного населення та військових.

Окопна війна — це не нормально: нардеп запропонував, як покращити умови на Донбасі

Обстріл у зоні ООС, фото з Twitter/U_Tribune

По-перше, депутат наголосив, що Україні треба відмовлятися від Мінських домовленостей. Майданчик для переговорів й вирішення питань розмінування чи обміну полоненими звісно має залишитися.

Замість лінії розмежування треба зробити демілітаризовану зону. В цій зоні громадяни будуть захищені від стихійного поновлення бойових дій. По-друге, в цій зоні громадянам будуть надаватися медичні, адміністративні послуги, будуть створені нормальні умови життя. Крім того, в цій зоні зможе працювати миротворчий контингент. В розвиток Донбасу треба вкладати гроші і сили, переконаний політик.

Однак які інвестори захочуть щось будувати, якщо в будь-який момент може відбутися обстріл. Для залучення інвестицій й потрібна демілітаризована зона, яка дасть можливість вкладати гроші в розбудову звільнених територій Донбасу.

Україна має залучати й закликати іноземних партнерів не до обговорення Мінських домовленостей, а до на створення таких умов на підконтрольних територіях Донбасу і Луганщини.

"Треба замінити тимчасове перебування військових на постійну дислокацію на військових базах поблизу лінії розмежування. Військові мають жити в нормальних умовах, а не в окопах, бліндажах, вони мають нормально харчуватися. Створення демілітаризованої зони дозволить законсервувати цей процес на деякий час. Далі мають працювати дипломатичні і політичні сили над створенням тих умов, за яких буде можливо або проведення визвольної операції, або пошук дипломатичного шляху. Але ми живемо в ситуації, коли ми не боронимо державу й не звільнюємо території. Це окопна війна, коли люди сидять і чекають "прильоту". Це ненормально", — зазначає депутат.

Таким чином треба робити Україну привабливою для українців, які змушені знаходитися на окупованих територіях.

Як повідомляв портал, жителі Краматорська розповіли, що вони думають про можливий напад Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини