Головна Новини Суспільство події Що думають про можливий наступ Росії військові на передовій: розповів кореспондент з Брюсселю
commentss НОВИНИ Всі новини

Що думають про можливий наступ Росії військові на передовій: розповів кореспондент з Брюсселю

Іноземний журналіст опитав бійців ЗСУ щодо їх ставлення до можливого наступу Росії

22 грудня 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

Брюссельський кореспондент POLITICO Девід Герсенхорн відвідав Донбас та поспілкувався з українськими військовими. Свій репортаж він опублікував на сайті видання. 

Що думають про можливий наступ Росії військові на передовій: розповів кореспондент з Брюсселю

Українці висловилися про можливе вторгнення, фото armyinform

Описуючи життя українців на лінії розмежування він провів паралель з ситуацією, що склалася в інших зонах, які переживали нескінченні бойові дії, як-от Західний берег Ізраїлю або Нагірний Карабах.

"Ненормальне — обстріли і стрілянина, блокпости на автомагістралях, занедбані розбомблені будівлі — тепер нормально. І біда війни зливається з нещастям пандемії — як у військовому госпіталі № 66, де ми спілкувалися з лікарями, які одночасно лікують хворих на Covid та поранених від обстрілу чи снайперського вогню", — пише він.

У тексті наголошується, що українські військові стають сильнішими, отримуючи з Туреччини нову зброю та користуючись підтримкою Великобританії у будівництві нових військово-морських баз.

В Авдіївці солдати розповіли кореспонденту, що на фронті за ці роки нічого не змінилося — тривають обстріли, коли частіше, коли рідше, час від часу хтось отримує поранення.

Старший лейтенант Михайло Новицький повідомив іноземцю, що не турбується з приводу російського вторгнення, і що Захід теж не має сприймати залякування Путіна серйозно. 

"Якщо ми не боїмося, чому Захід повинен боятися?" — запитав Новицький. Ми весь час думаємо про це. Є три сценарії. По-перше, Росія атакує, по-друге, вони повертають нам території, по-третє, вони продовжують провокувати".

На думку українських військових, найімовірнішим є останній  сценарій. Як пише в репортажі Герсенхорн, солдати мало цікавляться політикою, але якщо Росія вторгнеться, вони сказали, що змусять її заплатити високу ціну. За словами Новицького, українцям немає причин боятися, бо вони у себе вдома.

Кореспондент висловив думку, що навіть якщо Путін вирішить не проводити воєнні дії й не виходити за межі Донбасу, то Росія все одно не відступить.

Як повідомляв портал "Коментарі", жителі Краматорська висловилися про можливий наступ Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини