Головна Новини Суспільство події У Стокгольмі "повісили" опудало Ердогана: Анкара в гніві
commentss НОВИНИ Всі новини

У Стокгольмі "повісили" опудало Ердогана: Анкара в гніві

Туреччина скасувала візит спікера парламенту Швеції через скандальний мітинг

13 січня 2023, 09:34
Поділіться публікацією:

Туреччина в четвер викликала посла Швеції у зв'язку з демонстрацією в Стокгольмі, в ході якої опудало президента Реджепа Тайіпа Ердогана було підвішене догори ногами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

У Стокгольмі "повісили" опудало Ердогана: Анкара в гніві

Ердоган. Фото: DW

За інформацією турецького дипломатичного джерела, посол Швеції у Туреччині Стаффан Херрстром був викликаний до міністерства закордонних справ, і йому було передано ноту Анкари.

"Було підкреслено наше очікування на те, що винні в інциденті мають бути встановлені, необхідні процеси проведені, і Швеція має виконати свої обіцянки", — зазначило джерело.

У МЗС Швеції підтвердили, що посла викликали до міністерства закордонних справ в Анкарі, але не розголошували деталі інциденту.

Акцію протесту провели представники курдської організації "Комітет Рожави". На ній опудало, яке символізувало турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана, підняли вниз головою.

"Історія показує, як часто закінчують диктатори, тому, заради всіх, Ердоган: скористайся шансом і піди у відставку, щоб не опинитися вгору ногами на площі Таксім", — йдеться у повідомленні представників "Комітету Рожави" у Twitter.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Генштабі ЗСУ розповіли, які плани вже будують росіяни, якщо вдасться окупувати весь Донбас.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Єврокомісія підтримує ідею Естонії щодо арешту російських активів та подальшої передачі таких коштів для відновлення України. Тим часом у Київській області розпочалися перші проекти відновлення у рамках платформи UNITED24, про що повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Видання "Коментарі" поцікавилося в експертів, які важливі моменти слід врахувати, говорячи, зокрема, про повоєнне відновлення України?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини