Головна Новини Суспільство події У США розповіли, у чому важливість візиту спецпредставника Китаю до України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, у чому важливість візиту спецпредставника Китаю до України

У Штатах нагадали головний принцип "нічого про Україну без України"

16 травня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

У Держдепі США вважають очікуваний візит до України спецпредставника Китаю у справах Євразії Лі Хуея важливим у контексті можливості Пекіна дізнатися безпосередньо про позицію Києва щодо закінчення розв'язаної РФ повномасштабної війни проти нашої держави. Про це заявив заступник прес-секретаря Держдепу США Ведант Пател, повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Укрінформ".

У США розповіли, у чому важливість візиту спецпредставника Китаю до України

Спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей. Фото: із відкритих джерел

За його словами, для Китаю "важливо почути безпосередньо" від української сторони, чому необхідно "поважати занепокоєння України щодо безпеки, а також її суверенітет і територіальну цілісність".

Також представник американського зовнішньополітичного відомства, висловлюючись про будь-які дипломатичні зусилля, нагадав про принцип "нічого про Україну без України".

Пател наголошує, що результат має відповідати принципам суверенітету та територіальної цілісності, і "ніхто не прагне завершення цієї війни більше, ніж наші українські партнери".

Водночас, зазначає представник Держдепу США, РФ не демонструє серйозної зацікавленості у припиненні війни, а насправді "діє цілком протилежним способом".

"У той час як інші — включаючи президента Зеленського, який виклав власний мирний план — зосереджені на пошуку способів покласти цьому кінець, Росія запускає безпілотники та ракети до сусідньої країни, щоб вразити житлові будинки та лікарні, кінотеатри, вбити велику кількість дітей", — зазначив Пател.

Читайте на порталі "Коментарі" — Кремль готується виставити Пригожина зрадником: подробиці ISW.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що сьогодні відбувається на фронті – чи змінилася ситуація у Бахмуті .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини