Головна Новини Суспільство події У Швейцарії дали остаточну відповідь на пропозицію щодо реекспорту зброї в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії дали остаточну відповідь на пропозицію щодо реекспорту зброї в Україну

У Швейцарії відхилили пропозицію щодо реекспорту зброї в Україну

7 березня 2023, 07:50 comments1965
Поділіться публікацією:

Рада кантонів – верхня палата парламенту Швейцарії – після багатогодинних дебатів відхилила клопотання дозволити реекспорт зброї, яка передбачала б передачу Києву озброєння, яке було зроблено у Швейцарії. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на сайт парламенту.

У Швейцарії дали остаточну відповідь на пропозицію щодо реекспорту зброї в Україну

Швейцарія Фото: Getty Images

У пропозиції, яку висунув представник лібералів Тьєррі Буркарт, передбачалося скасування заборони реекспорту військового обладнання до країн, які "віддані швейцарським цінностям і мають режим експортного контролю, який можна порівняти зі швейцарським".

Буркарт, представляючи резолюцію, навів такі країни, як Німеччина, Іспанія та Данія – вони вже зверталися до Швейцарії за дозволом на реекспорт та отримали негативну відповідь. Західні країни-партнери Берна роздратовані такою позицією, додав парламентарій.

Більшість членів Комісії з питань безпеки Ради кантонів рекомендували проголосувати проти пропозиції Буркарта. Вони пояснили це тим, що вважають за краще приймати необхідні поправки до законодавства через парламентську ініціативу.

Крім того, деякі члени Ради кантонів висловили принципову опозицію питанню зняття заборони на реекспорт, оскільки бачили у цьому загрозу репутації Швейцарії як нейтральної держави-посередника.

Зрештою, проти клопотання Буркарта проголосували 23 парламентарі, за висловилися 18 і ще двоє утрималися.

Нагадаємо, що Німеччина попросила Швейцарію продати їй частину своїх законсервованих танків Leopard 2 у рамках угоди, яка може дозволити Берліну та іншим союзникам збільшити військову допомогу Україні.

Зазначимо, що раніше ми повідомляли, що Швейцарія може дозволити реекспорт озброєння в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому росіяни поспішають із настанням до квітня – яке зараз стоїть завдання перед ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Росія збирається головувати в Раді безпеки ООН: Україна зробила термінову заяву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини