Головна Новини Суспільство події У радника Байдена відбулася розмова з помічником Путіна після заколоту Пригожина: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У радника Байдена відбулася розмова з помічником Путіна після заколоту Пригожина: подробиці

За даними WSJ, радник Байдена Салліван дзвонив до Кремля, щоб переконати Москву в непричетності США до заколоту Пригожина.

24 серпня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван поговорив телефоном із помічником російського президента Володимира Путіна з міжнародних справ Юрієм Ушаковим. Розмова відбулася після провальної спроби заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина наприкінці червня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "The Wall Street Journal".

У радника Байдена відбулася розмова з помічником Путіна після заколоту Пригожина: подробиці

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

Як йдеться у матеріалі, розмова Саллівана та Ушакова відбулася відразу після заворушень усередині Росії, за якими стояли "вагнерівці" наприкінці червня. Метою діалогу було донести, що США не причетні до того, що відбувалося у Росії.

"Мета полягала в тому, щоб дистанціювати США від інциденту та уникнути подальшої ескалації", — повідомляє газета з посиланням на джерела.

Зазначимо, вчора стало відомо, що у Тверській області Росії зазнав катастрофи бізнес-джет Embraer 600 з бортовим номером RA-02795, який західні ЗМІ приписують голові ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину.                                                                                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти Інституту вивчення війни вважають, що російський диктатор Володимир Путін, найімовірніше, наказав військовому командуванню збити літак ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, намагаючись таким чином публічно відновити своє "панування" і помститися за скандального заколоту найманців 24 червня.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у британській розвідці розповіли, навіщо Путін приїжджав до штабу у Ростові, який раніше був захоплений Євгеном Пригожіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини