Головна Новини Суспільство події У Раді заявили, що чоловіки, які повертаються в Україну, опиняються у пастці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді заявили, що чоловіки, які повертаються в Україну, опиняються у пастці

Чоловіки не можуть виїхати з України назад до своїх родин і не можуть стати на військовий облік в Україні

15 червня 2024, 11:25 comments4004
Поділіться публікацією:

Українські чоловіки, приїхавши додому з-за кордону, щоб стати на військовий облік та виконати норми українського законодавства, стикаються із низкою проблем. Як передає порт "Коментарі", про це в ефірі "Radio NV" розповів нардеп, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

У Раді заявили, що чоловіки, які повертаються в Україну, опиняються у пастці

Паспорт. Фото: з відкритих джерел

"Громадяни України, які не стояли на військовому обліку і повернулися в Україну, вони зараз потрапили фактично в своєрідну пастку. Вони не можуть виїхати з України назад до своїх родин і не можуть в Україні стати на військовий облік, тому що у них немає в Україні зареєстроване місце проживання", — заявив парламентарій.

За його словами, цю проблему обговорювали у профільному комітеті парламенту. Наразі готується відповідне звернення до Кабінету міністрів України, до Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, оскільки ця проблема потребує вирішення.

Нардеп зазначив, що кілька десятків таких громадян звернулися до нього особисто.                                         

Читайте також на порталі "Коментарі" — Комітет із нацбезпеки, оборони та розвідки Верховної Ради розглядав питання щодо продовження терміну оновлення даних для військовозобов'язаних після 16 липня. Проте, не дійшов того, що вносити якісь зміни, парламентарі дійшли висновку, що двох місяців достатньо. Таку заяву в інтерв'ю ВВС зробив голова комітету Олександр Завітневич.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи продовжать термін поновлення даних для військовозобов'язаних: у Міноборони дали відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини