Головна Новини Суспільство події У Раді спрогнозували, що ТЦК можуть зникнути
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді спрогнозували, що ТЦК можуть зникнути

Нардеп Камельчук вважає, що ТЦК мають або реформуватись, або зникнути.

28 серпня 2024, 09:45 comments1755
Поділіться публікацією:

Сьогоднішні реалії так складаються, що Україна має працювати з форматом "воюй чи працюй", розуміючи всю специфіку військової сфери. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі Вечер.LIVE зробив народний депутат Юрій Камельчук.

У Раді спрогнозували, що ТЦК можуть зникнути

ТЦК. Фото: з відкритих джерел

"Рано чи пізно ми маємо думати не про термін "мобілізація", а про рекрутинг. Професійний рекрутинг, який передбачає нормальне соціальне та фінансове забезпечення, гідну підготовку. Щоб після неї кожен військовий говорив, що розуміє, як працювати в команді, користуватися зброєю", – пояснив Камельчук.

Парламентарій також додав, що у цьому випадку також має проводитись професійне навчання командирів. Зокрема, за словами нардепа, це мають бути не інструктори з НАТО, а саме українські командири, які мають бойовий досвід.                                                        

"І третє – це чесна, прозора ВЛК. Є проблема, що більшість людей, яких ТЦК відправили на ВЛК, повертаються дуже швидко до лікарень. Бо вони мають хронічні хвороби. І це марнування часу, ресурсів. Вчора говорив із командиром, який казав, що один із 50 підходить для активної військової роботи. Це точно не показник, за яким треба гнатися ТЦК", – наголосив політик.

На його думку, ТЦК мають чи реформуватися, стати рекрутинговими центрами під конкретні бригади та завдання. Тому що такий ТЦК зараз має зникнути.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді українцям почали надсилати повістки поштою: у ТЦК зробили заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – стало відомо, чи скасовують українські суди штрафи ТЦК.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини