Головна Новини Суспільство події У Раді назвали головну причину, чому боржники тепер сидітимуть без світла
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді назвали головну причину, чому боржники тепер сидітимуть без світла

Уряд скасував заборону на відключення світла та нарахування пені за борги за комунальні послуги

9 січня 2024, 17:45 comments6314
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що причиною скасування мораторію є те, що матеріально забезпечені українці почали зловживати нормами і накопичувати борги за електроенергію. як пенсіонери та отримувачі субсидій продовжували сумлінно оплачувати ЖКП.

У Раді назвали головну причину, чому боржники тепер сидітимуть без світла

Відключення світла. Фото: з відкритих джерел

"Проблема полягала в тому, що ті люди, які можуть платити та повинні платити, особливо в такий складний період часу, не платили, розуміючи, що можна не платити і за це нічого не буде", – заявив Андрій Герус.

За його словами, на відновлення енергооб'єктів після обстрілу потрібні гроші, тому уряд ухвалив таке рішення. Наразі тариф на електроенергію для населення становить 2,64 грн/кВт-год. Підвищення тарифу відбулося 30 травня 2023 року. Тоді Кабмін підвищив тарифи на електроенергію для населення майже вдвічі – до 2,64 грн/кВт-год.

Зазначимо, Кабмін скасував мораторій на відключення світла та нарахування пені за заборгованість за житлово-комунальні послуги. Виняток – зона активних бойових дій. Про це йдеться у відповідній ухвалі уряду. Про що говорить це рішення? Чи не викличе воно соціальний вибух з огляду на ситуацію, коли заборгованість із оплати за комуналку під час війни продовжує зростати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кабмін пропонує нову Нацстратегію доходів: що привертає увагу і чи варто переживати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи можна було не підвищувати тарифи на електроенергію: відповідь експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини