Головна Новини Суспільство події У Празі судять чеського снайпера, який воював на Донбасі на стороні терористів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Празі судять чеського снайпера, який воював на Донбасі на стороні терористів

За участь у терористичному угрупованні чоловікові загрожує до 20 років в'язниці

6 травня 2021, 16:09
Поділіться публікацією:

5 травня муніципальний суд міста Прага почав розгляд справи громадянина Чехії, який брав участь у війні на Сході України на боці окупантів. Про це повідомляє чеське ЗМІ.

У Празі судять чеського снайпера, який воював на Донбасі на стороні терористів

Суд - фото з відкритих джерел

Слідство з'ясувало, що 32-річний Мартін Кантор у 2015 році вилетів із Праги у Ростов-на-Дону, звідки дістався на тимчасово окуповану територію України. За словами чеських правоохоронців, Кантор пройшов навчання на базі однієї з військових частин терористів і став снайпером в рядах окупаційних військ.

Також суд має інформацію про те, що громадянин Чехії дослужився до звання сержанта і брав участь у бойових операціях терористів. Прокуратура стверджує, що Кантор, будучи в складі диверсійно-розвідувальної групи, власноруч встановлював міни в районі лінії розмежування.

Крім цього, присутні на суді знайомі чеха розповіли про його плани поїхати на Донбас для участі у війні проти України.

Нагадаємо, нещодавно чергова зміна бійців Національної Гвардії на одному з блокпостів Луганської області виявила жінку, яку підозрюють у причетності до створення незаконних збройних формувань так званої "ЛНР" . Подробиці — в нашому матеріалі.

Також ми повідомляли, що 5 травня іспанська поліція затримала чоловіка, підозрюваного у вбивствах як мінімум двох силовиків на Майдані у 2013 році. Відомо, що під час заворушень у період Революції Гідності він був озброєний гвинтівкою і мав близько 60 патронів. Підозрюваний кілька років перебував у міжнародному розшуку. Про точну кількість його жертв та інші подробиці поки нічого невідомо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини