Головна Новини Суспільство події У ПАР вже не хочуть приїзду Путіна на саміт БРІКС – знайшли йому заміну
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАР вже не хочуть приїзду Путіна на саміт БРІКС – знайшли йому заміну

У ПАР вже передумали – не хочуть візиту Путіна на саміт БРІКС, пропонують відправити Лаврова

14 липня 2023, 16:40 comments7818
Поділіться публікацією:

Президент ПАР Сиріл Рамафоса адресував російському президенту Володимиру Путіну пропозицію не ризикувати своїм приїздом на саміт БРІКС і натомість відправити на саміт главу МЗС Росії Сергія Лаврова. Однак в Москві вважають недоречним таке прохання, тому відхилили його. Про це заявив віце-президент ПАР Пол Машатіле, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Mail & Guardian".

У ПАР вже не хочуть приїзду Путіна на саміт БРІКС – знайшли йому заміну

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Президент говорив із президентом Путіним і порадив, щоб він делегував, бажано свого міністра закордонних справ. Росіян це не влаштовує, вони хочуть, щоб вся їхня делегація приїхала на чолі з ним. Ці дискусії продовжуються", — заявив Машатіле.

Він зазначив, що Індія та Бразилія не погодилися з пропозицією, щоб перенести саміт до Китаю, тоді як проти пропозиції провести захід віртуально виступили всі чотири країни.

"Ми розуміємо, що пов'язані Римським статутом, але ми не можемо когось запросити, а потім заарештувати. Ви можете зрозуміти нашу дилему", – зауважив віце-президент ПАР.

Він додав, було б дуже правильно, щоб російський диктатор не приїжджав до ПАР.

Зазначимо, сьогодні вранці у низці ЗМІ з'явилася заява президента ПАР Сиріла Рамафоса про те, що саміт БРІКС відбудеться і всі лідери, включаючи президента РФ Путіна, будуть присутніми особисто.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 17 березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордери на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Ордери видано у рамках розслідування незаконної депортації дітей з території України. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що означає цей крок і до чого може спричинити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини