Головна Новини Суспільство події У найближчому майбутньому планета ставатиме бруднішою: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У найближчому майбутньому планета ставатиме бруднішою: названа причина

Два десятка компаній виробляють половину одноразового пластику, який забруднює планету

19 травня 2021, 15:36
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Дослідники з австралійського благодійного фонду Minderoo F oundation спільно з британською консалтинговою компанією Wood Mackenzie заявили, що в найближчі 5 років виробництво пластику зросте майже на третину. Це буде призводити до ще більшого забруднення Світового океану і стане відчутним внеском у глобальне потепління.

У найближчому майбутньому планета ставатиме бруднішою: названа причина

Забруднення навколишнього середовища - фото з відкритих джерел

У своєму дослідженні експерти назвали 20 основних компаній, які виробляють одноразовий пластик. Велика частина з них є енергетичними та хімічними гігантами. За словами дослідників, у 2019 році у всьому світі було викинуто понад 130 мільйонів тонн одноразового пластику. У створенні таких предметів, як медичне обладнання, пакети для покупок, захисні маски, склянки, чашки, липка плівка були використані полімери, які виробляються з викопного палива.

Зі 130 мільйонів тонн пластикового сміття 35 спалили, а 31 була захоронена на легальних звалищах. Решта сміття забруднює океан та інші місця. При роботі над дослідженням були використані дані відстеження повного циклу пластику: від заготівлі під продукцію і до перетворення у відходи.

В антирейтингу перше місце зайняла нафтова корпорація ExxonMobil. Її річний обсяг створення пластикового сміття склав майже 6 мільйонів тонн. Також автори дослідження зазначили, що близько 60 відсотків фінансування виробництва одноразової пластикової продукції надходить від 20 глобальних банків.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні підняли штрафи за забруднення земель, а також про те, що Київ визнали одним із найбрудніших міст світу за забрудненістю повітря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини