Головна Новини Суспільство події У NASA попередили про черговий астероїд і оцінили небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

У NASA попередили про черговий астероїд і оцінили небезпеку

Астероїд Аполлон пролетить повз Землі в католицьке Різдво

7 грудня 2020, 16:56
Поділіться публікацією:

До Землі наближається великий метеорит, однак особливої небезпеки він не становить. Так в Національному аерокосмічному агентстві охарактеризували появу біля нашої планети небесного тіла. Астероїд, який вже отримав назву Аполлон пролетить повз Землю в католицьке Різдво, 25 грудня.

У NASA попередили про черговий астероїд і оцінили небезпеку

Аполлон наближається до Землі зі швидкістю майже 36000 км / год. Астероїд належить до групи астероїдів, які досить часто перетинають орбіту нашої планети. Розмір небесного "гостя" становить від 80 до 220 метрів.

Вчені НАСА запевняють, що астероїд не несе особливої загрози людству. Швидше за все, астероїд пролетить близько нашої планети в перший день католицького Різдва 25 грудня, приблизно 2:20 за київським часом.

В середині листопада вчені підрахували, що ще один астероїд — Апофіс, який, серед іншого, наблизиться до Землі в 2068 році може вийти на "доріжку зіткнення". Це стало відомо з-за того, що він нерівномірно виділяє тепло, що впливає на траєкторію його польоту, через що його шлях стає менш передбачуваним.

Як повідомляв портал "Коментарі", фахівцям з Університету Бата в Британії вдалося з'ясувати, що якби б падіння гігантського астероїда приблизно 66, 5 мільйонів років тому, то динозаври могли б жити і сьогодні .

Раніше портал "Коментарі" публікував матеріал про те, що Астероїд 2018VP1 взяв курс на Землю. На нашу планету небесне тіло розміром з великий холодильник мчить зі швидкістю 40 тисяч кілометрів на годину. Про це повідомив в своєму Instagram астрофізик зі Сполучених Штатів Нік Деграссі Тайсон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини