Головна Новини Суспільство події У МЗС прокоментували відсутність Китаю на зустрічі на Мальті
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС прокоментували відсутність Китаю на зустрічі на Мальті

Київ все ще прагне провести мирний саміт до кінця цього року

30 жовтня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Китай так і не направив свого представника на зустріч радників з нацбезпеки та зовнішньої політики, що відбулася на Мальті, але Україна прагне провести цьогорічний Глобальний саміт миру світових лідерів. Як передає портал "Коментарі", про це агентству "Reuters" розповів заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

У МЗС прокоментували відсутність Китаю на зустрічі на Мальті

Мирні переговори у Мальті. Фото з відкритих джерел

Заступник міністра підтвердив, що Китай не був присутній на зустрічі на Мальті, незважаючи на зусилля українських довгопломатів, спрямовані на те, щоб Пекін направив свого представника.

"Причини мені не відомі, наскільки я пам'ятаю, в Джидді представник Китаю Лі Хуей сказав, що планує бути присутнім", – сказав Микола Точицький.

Дипломат підтвердив, що Київ дотримується політики відкритих дверей для Китаю чи будь-якої іншої країни для участі у майбутніх самітах. Україна досі сподівається провести мирний саміт до кінця цього року.

"Ця мета залишається необхідною і можливою ... було продемонстровано, що є зацікавленість у цьому", – зазначив Микола Точицький незабаром після завершення зустрічей радників на Мальті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на Мальті протягом двох днів, 28 та 29 жовтня, проходив саміт за українською формулою світу. Після суботніх консультацій пройшли і недільні. За словами президента Володимира Зеленського, у заході взяли участь радники глав держав та диппредставники із 66 країн. Вперше участь у такій зустрічі (раніше були в Данії та Саудівській Аравії) взяла Вірменія – поки що союзник РФ з ОДКБ. Які висновки можна зробити зараз? Якою є можливість вийти на деякі переговори до кінця року? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи є зрушення по "формулі миру": у Зеленського дали відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини