Головна Новини Суспільство події У МОЗ повідомили, які розглядаються сценарії посилення карантину в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ повідомили, які розглядаються сценарії посилення карантину в Україні

Окремі рекомендації плануються для громадського транспорту й святкових ярмарків

7 грудня 2020, 16:14
Поділіться публікацією:

Про остаточні правила посилення карантину в Україні стане відомо, коли уряд узгодить дати. Наразі обговорюється декілька сценаріїв нового локдауну. Про це заявив в.о. голови Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін в інтерв’ю "Ліга".

У МОЗ повідомили, які розглядаються сценарії посилення карантину в Україні

Фото з відкритих джерел

За словами Кузіна, обговорювалися такі варіанти посилення карантинних заходів у країні.

Перший сценарій передбачає зупинку розважальних закладів, дискотек, оренду залів під корпоративи чи свята. А також закриття навчальних закладів і припинення роботи спортзалів за виключенням занять, які можна проводити на вулиці. Під забороною всі масові скупчення, виставки, концерти тощо.

Дискусія тривала щодо громадського транспорту. Від ідеї обмеження його роботи до 19:00 відмовилися.

"Найімовірніше, фінальне рішення буде таким, що громадський транспорт продовжує роботу, але з суворим дотриманням карантинних правил: маски, обмеження кількості людей в салоні", — наголосив Кузін.

Такі самі правила вимагатимуть дотримуватися у кінотеатрах, магазинах непродовольчої торгівлі, закладах харчування, які працюватимуть на виніс чи за доставкою. Салонам краси чи перукарням буде дозволено працювати лише за попереднім записом.

Крім того, додаткові роз’яснення або точкові рекомендації планували розробити для зимових курортів. Окремі рекомендації мають прийняти і для різдвяних ярмарків.

"Планувалося, що вони працюватимуть як магазини без харчування або з попередньо упакованою їжею і відстанню між точками продажу, щоб не було скупчення", — зауважив глава ЦГЗ.

Нагадаємо, посилити карантинні заходи в Україні можуть не наприкінці грудня, а вже з перших днів прийдешнього року. Про те, що може змінитися у січні, розповів глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль.

Як повідомлялося, лікар розповів, коли ймовірний пік коронавірусу в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини