Головна Новини Суспільство події Шмигаль розповів, які правила карантину введуть у січні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, які правила карантину введуть у січні

У Кабміні пояснили, чому ймовірне посилення карантинних заходів планують не у грудні, а з початку 2021 року

4 грудня 2020, 11:10
Поділіться публікацією:

Посилювати карантинні обмеження в грудні — нема потреби. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на сторінці у Facebook.

Шмигаль розповів, які правила карантину введуть у січні

Фото з відкритих джерел

Так, Міністерство охорони здоров’я впевнено, що медична система до кінця грудня точно витримає навантаження, спричинене пандемією. Тому Кабмін, орієнтуючись на прогноз МОЗ, розглядає варіант, що додаткове посилення карантинних заходів відбудеться не раніше ніж на початку січня. Уряд розраховує пройти грудень з чинними карантинними обмеженнями.

"Наразі жоден із планів не передбачає закриття міського громадського транспорту. Ми також не розглядаємо можливості закриття міжміського та міжнародного сполучення. Повний перелік можливих обмежень буде оприлюднений на засіданні Кабінету Міністрів уже наступної середи, 9 грудня", — йдеться у повідомленні Шмигаля.

Глава уряду запевнив, що Кабмін має чітке бачення як діяти та що робити. Триває робота над посиленням спроможності медичної системи, діалог із регіонами й розробка ініціатив для підтримки бізнесу.

Нагадаємо, за даними джерел в Офісі президента України, ймовірною датою посилення карантину в країні є період з 2 по 23 січня. Відзначається, що про тотальний локдаун в Україні не йдеться. Як пояснило джерело, планують посилити карантин, оскільки в січні ділова активність і так різко падає.

Як раніше повідомлялося, доктор Євген Комаровський озвучив несподіваний лайфхак у боротьбі з коронавірусом. Лікар каже, що якщо хворі на коронавірусну інфекцію будуть спати у певній позі, то їх стан значно покращиться, бо так активізується робота легень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини