Головна Новини Суспільство події Лікар розповів, коли ймовірний пік коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, коли ймовірний пік коронавірусу в Україні

За словами лікаря, зараз в Україні триває друга хвиля коронавірусу

6 грудня 2020, 07:05 comments1406
Поділіться публікацією:

Україну чекає пік коронавірусної епідемії наприкінці січня — на початку лютого, після цього — темпи захворюваності поступово підуть на спад. Про це розповів лікар Тарас Жиравецький в інтерв'ю ТСН.

Лікар розповів, коли ймовірний пік коронавірусу в Україні

Фото з відкритих джерел

Так, лікар заявив, що в поточний момент українці проходять другу хвилю коронавірусу. У своїх прогнозах Жиравецький спирається на модель іспанського грипу, яка була записана в 1918 році. Тому, каже лікар, буде ще третя хвиля епідемії. Під час першої хвилі, зазначає медик, перехворіло 5-10% населення.

"Зараз у нас друга хвиля, яка почалася практично в серпні, й теоретично вона повинна досягти піку десь в кінці січня — початку лютого. А далі 5-6 місяців ми будемо бачити падіння цієї хвилі, — повідомив Жиравецький. — Відповідно, ми будемо опускатися вниз, тобто кількість випадків і госпіталізацій буде менше".

Зараз же, відзначає експерт, спостерігається тенденція до наростання госпіталізації. Але до середини літа, за прогнозами лікаря, можна очікувати спуску. За словами Жиравецького, влітку можливі два легких місяці, тобто з малим числом нових хворих і госпіталізованих.

"Десь у середині серпня, теоретично, повинна наступити третя хвиля, де можуть перехворіти 25-30% населення. І вона буде тривати орієнтовно 6-8 місяців. Якщо приблизно взяти, в березні цього року почався коронавірус, а в 2022 році повинен зникнути", — повідомив Жиравецький.

Як повідомлялося раніше, в Україні з початку нового року можливе посилення карантину. Такий сценарій розглядає уряд. Глава Кабміну Денис Шмигаль повідомив, як можуть посилити карантинні правила в січні та чи будуть зупиняти транспорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини