Головна Новини Суспільство події У Міноборони відреагували на ідею скорочення повноважень ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони відреагували на ідею скорочення повноважень ТЦК

Поки немає конкретного рішення, розмови продовжуються, стверджують у Міноборони України

15 червня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

Рішення про скорочення та передачу деяких повноважень територіальних центрів комплектування не прийнято. Однак обговорення з цього приводу продовжуються. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

У Міноборони відреагували на ідею скорочення повноважень ТЦК

ТЦК. Фото: із відкритих джерел

Представник Міноборони прокоментував ідею передачі деяких повноважень ТЦК цивільним органам. Дмитро Лазуткін наголосив, що відповідного рішення ще немає.

"Поки немає конкретного рішення, розмови продовжуються. Справді, зробити цей процес більш зрозумілим, щоб система працювала, наприклад, так як працюють ЦНАП, досить привабливою ініціативою. Вона розглядається, вона опрацьовується", — зазначив він.

Спікер підкреслив, що поки що немає іншої інформації про ймовірне скорочення повноважень ТЦК та передачу їх іншим органам.

Читайте також на порталі "Коментарі" — комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки розглядає можливість передачі функцій ТЦК до цивільних органів. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив заступник голови цього комітету, нардеп Єгор Чернєв.

Зокрема, Єгор Чернєв згадав про бійку між працівниками "швидкої допомоги" і ТЦК, що відбулася 11 червня в Одесі. Тоді військовослужбовці Київського РТЦК і СП Одеси затримали і утримували кілька фельдшерів, які приїхали на виклик.

"Це справді ганебна ситуація, коли військові б'ються з лікарями – я такого ще не бачив", – зазначив Єгор Чернєв.

Також видання "Коментарі" повідомляло – названо найпопулярніші вакансії у ЗСУ: українці за три дні відправили понад 2000 резюме.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини