Головна Новини Суспільство події У Міноборони відповіли, коли повістки припинять видавати на вулицях
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони відповіли, коли повістки припинять видавати на вулицях

ТЦК і СП мають базу, і якщо вони розуміють, куди звертатися до військовозобов'язаного, то, відповідно, їм не треба виходити його шукати

26 липня 2024, 12:15 comments4081
Поділіться публікацією:

Після того, як усі оновлять свої військово-облікові дані, а порушники правил військового обліку самостійно прибудуть до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, або зареєструються у додатку Резерв, не буде потреби видавати повістки на вулицях. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю New Voice зробив представник Міноборони України Дмитро Лазуткін.

У Міноборони відповіли, коли повістки припинять видавати на вулицях

Повістка. Фото: з відкритих джерел

"Виходячи з першопричин, можемо говорити, що коли всі оновлять свої дані військово-облікові, а порушники правил військового обліку самостійно з'являться в ТЦК, або зареєструються у додатку Резерв, то, відповідно, такої потреби не буде", — зазначив речник.

За словами Лазуткіна, ТЦК і СП мають базу, і якщо вони розуміють, куди звертатися до військовозобов'язаного, то, відповідно, їм не треба виходити його шукати.

"Повірте, вони від цього не одержують задоволення. Я, принаймні, у цьому переконаний. Уявіть собі, який це величезний стрес для тих людей, які повернулися із зони бойових дій, які, можливо, мають поранення, які брали участь у боях, які втрачали своїх друзів, знайомих. Зараз вони йдуть до людей, яких вони захищали, і замість того, щоб отримувати повагу, вони часто набувають дуже неприємних, образливих висловлювань і відповідного ставлення", — пояснив представник Міноборони.

Він наголосив, що це дуже несправедливо для тих людей, які пройшли бої, які були у 2022-2023 роках.

Зазначимо, під час цього ж інтерв'ю Дмитро Лазуткін зазначив, що гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку на сьогоднішній день немає. Причиною цього є велика кількість людей, які оновили свої військово-облікові дані.

Читайте на порталі "Коментарі" — головні висновки перезавантаження мобілізації: чи є привід для хвилювання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини