Головна Новини Суспільство події У Міноборони пояснили, навіщо в Україні військовий облік жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони пояснили, навіщо в Україні військовий облік жінок

Рішення модернізувати систему військового обліку було ухвалено Верховною Радою навесні

27 грудня 2021, 20:02 comments1287
Поділіться публікацією:

За словами заступника голови Міністерства оборони України Ганни Маляр, під оновленням системи військового обліку не мається на увазі мобілізація чи призов українок до армії. Йдеться про оновлення самої системи та переліку професій, які можуть бути підставою для встановлення на військовий облік, передає видання РБК-Україна.

У Міноборони пояснили, навіщо в Україні військовий облік жінок

У Міноборони пояснили, навіщо в Україні військовий облік жінок - фото: УНІАН

"Ніхто не забиратиме жінок до армії. Це не мобілізація і не військовий призов. Йдеться лише про оновлення системи військового обліку", — повідомила заступник міністра оборони.

Маляр додала, що зараз проводять удосконалення системи, яка існувала і раніше. Однак згодом частина професій зникає, а законодавству потрібні зміни.

За словами заступника голови Міністерства оборони, рішення модернізувати систему військового обліку було ухвалено Верховною Радою навесні.

Також Маляр зазначила, що жінкам не потрібно "прямо завтра" йти у військкомати, оскільки на виконання норми закону приділяється весь 2022 рік. Уряд України продовжує працювати над тим, щоб цей процес став якомога зручнішим.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України видало наказ , який зобов'язує українок безлічі професій вставати на військовий облік. Ця звістка викликала в суспільстві справжній резонанс і стала однією з найбільш обговорюваних тем наприкінці 2021 року. Свої пояснення щодо цього дав головком Збройних Сил України (ЗСУ) генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Крім того, експерти для інтернет-видання "Коментарі" оцінили таке рішення, а також розповіли, що не так із військовим обліком українок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитро

27 грудня 2021, 21:05

И что ,гендерное равенство уже кончилось?

Ад

27 грудня 2021, 20:31

Видимо, по примеру Пути, Зеля решил поставить впереди себя женщин и детей. Поэтому, скорее всего, следующим шагом по обеспечению обороноспособности будет постановка на воинский учёт... детей!.. :-)))


Новини