Головна Новини Суспільство події У Міненерго дали втішний прогноз щодо світла: коли скоротиться дефіцит
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міненерго дали втішний прогноз щодо світла: коли скоротиться дефіцит

Дефіцит скоротиться до вечора

24 листопада 2022, 10:00 comments2576
Поділіться публікацією:

Ситуація з подачею електроенергії може покращитися надвечір, оскільки енергетики планують підключити атомні електростанції до мережі. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на міністра енергетики Германа Галущенка в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

У Міненерго дали втішний прогноз щодо світла: коли скоротиться дефіцит

Подача електроенергії. Фото: з відкритих джерел

"Ситуація складна по всій країні. Є області, де збільшили постачання. Учора стався блекаут у нашій енергосистемі через ці обстріли, які сталися. О 4:00 ранку вдалося об'єднати енергетичну систему, критичні об'єкти інфраструктури вдалося загоїти", — заявив міністр.

Він зазначив, що протягом доби енергетики збільшуватимуть обсяги електроенергії, щоб заживити всіх споживачів. Надвечір дефіцит може зменшитися.

За словами Германа Галущенка, можна зробити обережний прогноз, що надвечір почнуть працювати атомні станції, тому скоротиться дефіцит, який виник відучора.

Зазначимо, вчора три українські АЕС через ракетні обстріли відключилися від української електромережі. Енергетики продовжують відновлювати українську електросистему, а до будинків поступово повертається світло.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського назвали два головні ресурси Росії у війні проти України.

Раніше "Коментарі" писали – Росія створює інформаційне тло і може готувати провокацію під чужим прапором у Білгородській області, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Мета – залякати народ, щоб повернути громадську підтримку війни проти України. Чи піде Кремль на такі заходи? Чи самі росіяни розуміють, що це саме їхня влада, фактично, "бомбіт Воронеж"? Як події у РФ можуть розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини