Головна Новини Суспільство події У Литві виявили російський пристрій для збору розвідданих: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві виявили російський пристрій для збору розвідданих: деталі

На узбережжя Литви викинуло гідроакустичний гідролокатор з російськими написами, який здатен збирати розвідувальну інформацію.

7 лютого 2024, 13:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військово-морські сили ЗС Литви повідомили про знайдений російський гідроакустичний гідролокатор, який використовується для збору розвідувальних даних. Це вже не вперше литовські спеціалісти знаходять російські пристрої збору даних на своїй території.

У Литві виявили російський пристрій для збору розвідданих: деталі

Російський гідроакустичний гідролокатор. Фото з відкритих джерел

3 лютого Військово-морські сили Литви отримали повідомлення від цивільної людини про виявлення невідомого об'єкта з написами російською мовою на Куршській косі.

Після прибуття литовських спеціалістів з МВС на місце та обстеження об'єкта, вони встановили, що пристроєм виявився гідроакустичним гідролокатором російського зразка, який застосовують для збору розвідданих.

"Використовується для збору розвідувальної інформації, виявлення підводних човнів і визначення їхнього положення — за допомогою гідроакустичних датчиків гідроакустичний апарат фіксує рух і проходження великих підводних об'єктів (підводних човнів), розташованих біля нього", — повідомили литовські фахівці.

Нагадаємо, що це не вперше Литва виявила російський пристрій для збору розвідувальних даних. У 2021 році біля берегів Литви у Балтійському морі виявили російські гідроакустичні сонари. Саме в Балтійському морі НАТО періодично проводить свої навчання, остання з яких в цьому регіоні сталось у вересні минулого року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Норвегія закликала громадян триматись якомога далі від російського "кита-шпигуна", який плаває біля берегів країни.

Також "Коментарі" писали, що росіяни використовують для оборони Севастополя військових дельфінів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини