Головна Новини Суспільство події У Києві зняли радянські символи з монумента "Батьківщина-мати" – у РФ заявили про зґвалтування
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві зняли радянські символи з монумента "Батьківщина-мати" – у РФ заявили про зґвалтування

Ухвалено рішення про перейменування монумента "Батьківщина-мати" на "Україна-мати"

1 серпня 2023, 18:02 comments3617
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у столиці України Києві сьогодні зняли радянські символи у вигляді серпа та молота з монумента "Батьківщина-мати", який потім отримає нову назву. В. о. голови Мінкульту Ростислав Карандєєв розповів, що після демонтажу герб не відправлятимуть на металобрухт, його планують встановити у музеї. Анонсований раніше процес остаточної декомуніщації стартував, і незабаром у Києві з'явиться "Україна-мати", як і мало статися після здобуття Україною незалежності.

У Києві зняли радянські символи з монумента "Батьківщина-мати" – у РФ заявили про зґвалтування

Монумент "Батьківщина-мати". Фото з відкритих джерел

Демонтаж радянських атрибутів пройшов би набагато швидше, якби не сигнали про повітряну тривогу. Окупанти, ніби спеціально піднімали в небо авіацію, імітуючи підготовку до ракетного удару по столиці, аби завадити успішному демонтажу. Тим не менш, працівники все ж таки змогли зняти радянський герб з монумента "Батьківщина-Мати" і приступити до подальших робіт.

Очікувано, російські пропагандисти підняли справжнє виття через те, що відбувається в Києві. Найбільш абсурдним у своїх заявах був відомий російський журналіст та телеведучий Борис Корчевніков. Коментуючи демонтаж радянського герба з монумента "Батьківщина-мати" у Києві він заявив, що з монументом відбувається те, що сьогодні відбувається з усією Україною – "згвалтування російської жінки".

"Те, що зараз відбувається – це зґвалтування російської жінки, за якою прийде її син російський солдат і помститься…", — заявив телеведучий.

При цьому, про яку російську жінку в Києві йдеться, і який російський солдат зібрався мстити Борис Корчевніков так і не сказав.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ГУР показали "гучні" результати роботи диверсантів у Криму.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому США грають на стабільність у РФ – як у цій ситуації бути Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини